JP Autoceste: Izmjenjen pravilnik o naplati putarine

Bez autora
Jun 05 2011

JP Autoceste Federacije BiH obavještavaju javnost da je došlo do izmjene Pravilnika o sistemu naplate cestarine na autocestama, brzim cestama i objektima s naplatom u Federaciji BiH. Ovim izmjenama od plaćanja cestarine oslobađauje se ambulantna-sanitetska vozila, te vozila invalidnih lica sa 80% ili više procenata tjelesnog oštećenja, odnosno lica kod kojih postoji tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu invalidnost donjih ekstremiteta od 60% ili više. Pod ambulanto-sanitetskim vozilima podrazumijevaju se specijalna vozila namjenjena za prevoz bolesnih ili povrijeđenih lica i opremljena specijalnom opremom za tu namjenu, a što će se provjeravati uvidom u saobraćajnu dozvolu u kojoj treba da stoji odgovarajuća kategorija vozila i oblik karoserije. Navedene izmjene su na snazi od 02. juna 2011.

JP Autoceste: Izmjenjen pravilnik o naplati putarineJP Autoceste Federacije BiH obavještavaju javnost da je došlo do izmjene Pravilnika o sistemu naplate cestarine na autocestama, brzim cestama i objektima s naplatom u Federaciji BiH.

Ovim izmjenama od plaćanja cestarine oslobađauje se ambulantna-sanitetska vozila, te vozila invalidnih lica sa 80% ili više procenata tjelesnog oštećenja, odnosno lica kod kojih postoji tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu invalidnost donjih ekstremiteta od 60% ili više.

Pod ambulanto-sanitetskim vozilima podrazumijevaju se specijalna vozila namjenjena za prevoz bolesnih ili povrijeđenih lica i opremljena specijalnom opremom za tu namjenu, a što će se provjeravati uvidom u saobraćajnu dozvolu u kojoj treba da stoji odgovarajuća kategorija vozila i oblik karoserije.

Navedene izmjene su na snazi od  02.juna 2011.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik